GRATIS HJEMMELEVERING I DANMARK

Arkitekt og smykkedesigner

Smykkedesigner 

En introduktion af mig selv, som første blog-oplæg her på min shop, må være på sin plads :-)

Jeg hedder Mille...som du jo nok har gættet ;-)) og er design-og krea-nørd!

Jeg har en baggrund som arkitekt og er fascineret af formgivning. Jeg kan ikke lade være med at tænke i former og design. Jeg har haft fingrene i mange forskellige medier og materialer. Både digitale, grafisk-design, fotografering, indretning og 3D-tegning samt keramik (også keramiksmykker), tegning, maleri og her de sidste par år også guldsmed-arbejde. Indtil videre har jeg holdt mig fra at strikke…Jeg gad egentlig godt at kunne, men det kræver en form for tålmodighed som jeg vist ikke besidder.) Som du kan se, så kan min udfordring godt lidt være at holde fokus! 

Da jeg samtidig med at være kreativ nørd også er mor til tre skønne drenge, var det nemt for mig, mens de var små at kaste mig over det kreative, som jeg selv kunne styre og give mig tid til mellem tøjvask, havregrød, indkøb og putning.. Tegnestuearbejdet med skarpe deadlines og overarbejde blev ikke en integreret del af vores familie-liv mens børnene var små og med en hårdtarbejdende far. 

Men smykkedesignet er bare blevet mere og mere spændende at dykke ned i. Det er en fantastisk verden af design kombineret med teknik og det fineste håndværk. Og det passer fantastisk til mit temperament. Der er så mange metoder og så meget at lære. Så det har bidt sig fast... sådan for alvor :-0  Det er en fantastisk proces at skabe et lille værk med hænderne i en skala man kan forholde sig til direkte.

Da der var flere og flere veninder og bekendte der begyndte at ville købe mine designs, var der ikke langt fra kreativt design til webshop. Og så blev brandet byMille skabt.

Fashionentrepreneur

Det havde jeg så ikke lige helt tænkt til ende, må jeg indrømme. For nu skulle jeg også lære at bygge webshop, tage produkt og modelbilleder, skrive produktbeskrivelser, lave moms-regnskab (det hader jeg virkelig) sætte mig ind i google analytics, diverse filter og filmredigerings-apps, seo-optimering, priser, Facebook-annoncering, betalingsudbydere, Mailchimp, skal/skal ikke have agent eller forhandler o.s.v. og så videre...Pyha, det var jeg ikke lige forberedt på. Der er mange beslutninger og mange udfordringer. Men det har været og er stadig sjovt og lærerigt. Og så længe det er det fortsætter jeg!

 

Den kreative proces

Jeg måtte dog efter nogen tid sande at der blev mindre og mindre tid til den kreative proces efterhånden som der blev mere og mere forretning at håndtere. Til sidst ærgrede det mig næsten når jeg solgte et smykke, for jeg vidste at jeg nu skulle bruge mange, mange timer på at kreere et nyt, der kunne sælges. Og det kunne aldrig betale sig ift. den tid det tog og hvad jeg rent faktisk solgte smykket for.

Jeg savnede tid til at designe og derfor måtte jeg hive fat i dygtige guldsmede der kunne hjælpe mig med at producere. Og sådan er firmaet tilrettelagt nu. Jeg designer smykkerne og får udlevet mine kreative design-idéer og kører samtidig mit lille firma. Og så samarbejder jeg med dygtige danske og udenlandske guldsmede om produktionen. Enkelte designs producerer jeg dog stadig selv.

Her er  et eksempel på en halskæde jeg selv har kreeret. (Jeg elsker at den ikke ligner noget som helst andet design jeg har set) 

SilverCascade halskæden er kun lavet i 10 eksemplarer.

Det er vigtigt for mig at smykkerne har en høj kvalitet, så de holder længe og mine kunder er tilfredse. Derfor produceres alt i Sterlingsølv 925. Forgyldninger holder ikke evigt, men smykkerne kan forgyldes igen. Jeg ønsker at skabe design som ikke ridder på en modebølge, men som udspringer af en passioneret fornemmelse for formgivning drysset med inspiration fra naturen og arkitekturens verden.

Kærlig hilsen

Mille

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort